måndag 3 juli 2017

Lyx-Juppe testar: Hrimnir tredelat bett

27 februari 2017:

Det är klart en Juppe är värd ett nytt bett för en tusenlapp! En Juppe förväntar sig högsta kvalitet.
Säger tandis att gamla bettet är kasst, då köper matte ett nytt. Till exempel när matte är på Vintermästerskapen i Strömsholm och strosar i Karin Åbergs butik.
Yep. Det blev alltså det här:
Bett Hrimnir tredelat
Ni ser ju själva. Varje bett är röntgat för att upptäcka sprickor. Och så får man en snygg vikingaplutterutt på sidan av D-bettet. Precis som en vikingahäst vill ha det.
Kostade faktiskt inte ens en tusing. Bara 995.
Kände mig lagom intelligent när jag letade efter märkningen som skulle vara i vänstra nedre hörnet av bettet. Jag tycker det är så himla svårt att veta att bettet är fäst rätt vid huvudlaget.
Bra med märkningen.
Bra med en Juppe som är van vid en matte som lyser med ficklampa lite här och lite där, till exempel för att leta efter märken på bettet.
En Juppe är alltid lugn. Det är faktiskt det som är särskilt utmärkande för en Juppe. Lugnet i alla lägen, sa Juppe.
Hm. Man ser ju inte riktigt bettet, även om du är snygg ur den där vinkeln, sa jag.
En Juppe är som sagt alltid lugn, sa Juppe. Tålmodig, vänlig. Modigt möter Juppen alla faror, även om han inte har halsen som en giraff. Det får matten ha.
Där satt den! sa jag. Och så ser man att du har lite läppstift efter jobbet på ovalen också. Inte för mycket, utan lagom med skum. Precis som tandis sa att det skulle vara.
Men hur skönt är det med den där nosgrimman egentligen? Det ser knäppt ut att ha den över ringen på bettet. Jag kanske ska skita i den helt enkelt.
En Juppe är trygg i sin manlighet. En Juppe tycker att killar kan ha läppstift. Men nosgrimmor har juppar inga åsikter om.

2 kommentarer:

  1. Ja, skit i nosgrimman! Onödigt tryck bara som kan ge obehag.
    Jag har flera bett bland annat Hrimnir.

    Tänk bara på att aldrig dra i tygeln på ett sätt att bettringen går in munnen. Men du kanske inte är så häftig i handen och förmodligen har du vid ridning en jämn kontakt och en lite mothållande tygel vid ställning och ledande tygeltag.

    För mig funkar det utmärkt utan nosgrimman. (Har varit utan över 10 år) Kan ibland sätta dit bettskivor om jag önskar mer styrsel.

    Vänliga islandshästhälsningar
    Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha, ha. Ja, fnissar åt detta laddade med nosgrimmor. Jag har ju fortfarande nosgrimma på Juppe men funderar fortfarande på varför. Jag knäpper den på hålet näst längst ut, mest för att jag är orolig för att jag har orolig hand. Har upptäckt att inget kan röra upp känslor/åsikter som funderingen om det verkligen gör så mycket om hästen går och gapar lite under ridning.

      Radera