tisdag 12 maj 2015

Juppe är oförsäkrad!


Detta mina vänner är en f d oförsäkrad häst.

? Tänker ni.

Det gjorde jag också när jag ringde till Agria och skulle anmäla skada på Juppe.

What, tänker ni.

Det gjorde jag också. Men, men. Juppes behandling hittills och hälteutredning har gått på drygt 4 papp. Försäkringspremien för ett år är ungefär 5 000 eller lite mer. Så jag går inte back. Det är ingen katastrof, det är bara snöpligt.

Förutom att jag skäms och känner mig dum så tycker jag nog att Agria ska fundera ett varv på hur de sköter sina kundkontakter.

Samma dag som jag köpte Juppe, i dag faktiskt exakt två år sedan, tecknade jag försäkring hos Agria. Jag hade mejlkontakt med försäkringsförmedlaren och kom till och med överens om hur autogirot skulle skötas. Hem kom också en bekräftelse på vad jag kommit överens med försäkringsförmedlaren om. Inget försäkringsbrev, nota bene.

Jag vet att jag borde ha förstått skillnaden.

I ett år ska Agria ha låtit min försäkringsansökan ligga och vänta på att jag skulle ha skickat in ett veterinärintyg.

Under ett års tid har de alltså inte fått tag på mig. En kund som dessutom har två katter försäkrade i samma bolag.

Självklart gjorde jag en veterinärundersökning på Juppe. Det gjordes samma dag som jag köpte honom. Han var frisk som en nötkärna.

Tydligen ska Agria ha skickat två brev med påminnelser om att skicka in veterinärintyget. Jag tänker inte ens ge mig in i någon spekulation om det. Jag är inte typen som skulle ha struntat i det. Intyget har jag ju.

Nu ordnar det sig i alla fall. I morgon gör veterinären ett återbesök för att kolla hältan, då ska jag be henne göra veterinärundersökning också. Den ska då mejlas in bums till handläggaren på Agria. Ingen post, inga krångligheter.

Ansökte också om en guldvariant där hältutredningar och konvalecens ingår, det är jag inte säker på att det går igenom. Det är inte livsviktigt.

Suck.

Skit samma. Inga pengar i sjön. Och jag är nöjd med att Juppe är försäkrad för större saker än en liten skithälta. Tänk om han fått ett fånganfall eller något under de här två åren. Hjälp. Törs inte tänka tanken.

Jag är så glad att han är ung, stark och vacker. Själv avgår jag. Men kommer igen i morrn.

6 kommentarer:

 1. Kunde lätt ha varit jag. Vem har tid att dubbelkolla en massa, även om man såklart egentligen ska...
  Mest skämmigt för Agria. Stäm dem, haha! ;-)

  Kram, Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, herregud. Visst är jag ett nöt, men jag tycker också att Agria ska skämmas. De kunde väl ha lyft telefonluren en gång under ett års tid. Nåja, de har inte fått mina premiepengar och nu är Juppe försäkrad. Slutet gott osv. Kram!

   Radera
 2. Men vad dåligt av Agria!
  Usch vad tokigt - vilken tur att det verkar reda upp sig from now on!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och naturligtvis lika dåligt av mig. Blä. Helt otroligt. Fast - jag jobbar på en tidning, om en av våra prenumeranter säger upp tidningen undrar vi varför och vill att de ska haka på igen. Undrar varför Agria inte funkar så, de har ju inte fått mina pengar. Och hur i hela helsefrid har jag kunnat missa TVÅ brev från Agria? Förstår inte det.

   Radera
 3. !? Amen vad galet det låter! Jag hade lätt glömt det också. Vet inte hur långt du gått i din ansökan om försäkringen men jag har jämför en del bolag och kommit fram till att Sveland har den billigaste och bästa försäkringen för just Islandshästar :) Men det kanske är lite sent nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Nej, det är inte för sent. Försäkring kan man ju byta när man vill. Ska verkligen kolla upp Sveland också!

   Radera