tisdag 5 december 2017

Snyft, nytt sår på bakben


Näej, helskotta. Juppe hade ett sår på höger bakben upptäckte jag när jag borstade min springare i dag.

Jag har bestämt mig för att inte panikera och tro det värsta om allt. Juppe ville inte ALLS att jag skulle vara där och pilla.

Kompisen höjde bakbenet och hotade med en spark. För mig är det okej att han talar om vad han tycker, han har varit snäll så det räcker.

Sedan är det en annan sak om jag håller med. Det gjorde jag inte. Det blev svanstag och pill ändå.

Lite svullet, lite ömt. Dunkande puls (på mig, inte Juppe). Ingen värme.

Satan.

På med boots bak och ut på ridbanan. Han var en ängel, min kompis. Jobbade på det mest entusiastiska och vänliga sätt och visade inte på något sätt att det var jobbigt med bakbenet.

Så jag åkte hem utan att ringa veterinär. Nu väntar jag tills i morgon med att se hur såret ser ut då. I dag hade det en prydlig skorpa.

Usch. Hatar det här. Blir så ledsen och orolig. Ska det aldrig ta slut?

Fattar nog att Juppe är en liten olyckskorp och att han inte har stenkoll på sina fötter alla gånger.

Har bestämt mig för att nu ska vi bygga muskler istället och ta tag i kroppskontroll och försöka låta bli att lägga oss i fosterställning i höet i stallet.

Det här gjorde vi på ridbanan bland annat.

4 kommentarer:

 1. Va trevligt med film :)! Förstår att du är stolt över honom, och att du blir orolig också... Hoppas allt reder sig. Vissa hästar råkar alltid ut för saker. Andra verkar inget ta på. Va bra att ni kan resonera tillsammans om att ta det lugnt och inte stressa upp er i onödan. Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är så himla mycket lättare att lägga upp film på insta. Ja, tänk att vissa hästar liksom aldrig blir skadade. Men jag tänker att Juppe kanske inte är den kvickaste med det ena bakbenet en gång i tiden sönderdraget av eltråd. Och ja, skönt att ha en pålle att resonera med. Returkram!

   Radera
 2. Åh, förstår precis paniken. Sockans uppfödare är veterinär, ringer henne så ofta och panikar... Och 99% av gångerna tycker hon jag är skitfånig. Men man är ju rädd om sina fluffisar. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, ibland tänker jag att Juppe som haft så svåra skador borde ha en härdad matte, men jag tror det blivit precis tvärtom. Jag är mör helt enkelt. Men såret ser i alla fall bättre ut, inspekterat i går kväll.

   Radera