måndag 23 september 2013

Ska man tvätta snopperiet på en valack?

Som veterinär får man säkert höra det mesta. Det fick Herr Kindahl idag. Hans mycket trevliga och snälla fru ryckte genast ut för att förklara.

Kort sagt: jag tycker att det ser lite geggigt ut ibland runt skapet på Juppe. Har ingen aning om utifall att man ska hjälpa till och tvätta.

Rådet är: inte i onödan.

Jisses, blev faktiskt lite generad där ett tag, säkert därför fru veterinären klev fram. Bäst är sålunda att kika lite grand hur det ser ut runt snoppen på hästen när den ändå hänger ute, det kan hända när hästen slappnar av när man borstar.

- När du har haft hästen ett tag kanske du upptäcker något ställe som han tycker extra mycket om att bli borstad på.

Jahapp. Juppe kniper än så länge. Icke antydan till snopp när jag borstar. Däremot har jag sett lite svart grejsimojs som fastnat i pälsen, så det har jag ryckt bort.

- Ser det riktigt illa ut, då kan man helt enkelt ta tag i snoppen och tvätta. Annars räcker det med att rycka bort lite flagor om man ser några.

Häpp.

Varför fråga om en sån sak? Jo, valacker kan tydligen få penissten. Det kan göra ont.

Och så blev Juppe vaccinerad mot hästinfluensa och botulism. Egentligen var det för tidigt för hästinfluensasprutan, men tänkte att det är lika bra att synka Juppe mot stallägarens hästar. Botulismspruta nummer två måste Juppe få påfyllt om en månad.

Och tansebissingarna såg fina ut, bara lite skarpa kanter som veterinären raspade ner på några minuter. Bra, bra. :-)

Och snart har vi en date för att ta en ridtur. Bra, bra det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar