fredag 23 mars 2018

Galoppintervaller - det är känsla av frihet


Börjar ni förstå varför jag har haft svårt att välja mellan bilderna som Töltaren tog?

Jag är så himla nöjd med min lediga fredag. Jag och Juppe red bort ensamma och höll igång i över en timme, en timme och en kvart för att vara exakta.

Min älskade häst och jag körde galoppintervaller längs ett krondike. Målet är tio vändor, i dag blev det fyra.

Jag avbröt inte för Juppes skull, han hade kul (eller om man ska vara ärlig började han ifrågasätta det där med galopp till slut, han är lite energieffektiv min käre pålle).

Fyra vändor höll min koncentration för. Jag är supernöjd, både med mig och med Juppe.

Nästa gång blir det fem varv, eller längre sträckor på något annat sätt och vis. Nu finns mitt mod och min tillit till Juppe där. Det är så skönt, så skönt.

Jag övade mig på att följa med i Juppes kropp i galoppen, försökte gunga med i rörelsen i sadeln. Egentligen kände jag att jag ville stå i fältsits, men det får komma med ökat mod. Jag tror inte det finns ett snällare sätt att hänga med i galopp än att låta hästens rygg jobba i fred?

För första gången på evigheter var Juppe faktiskt svettig när vi kom tillbaks till stallet.

2 kommentarer:

  1. "så länge höll min koncentration" skrev du. Ja, det är ju det där att vara koncentrerad men inte spänd. Så liten sak och så svårt ibland, och gör så stor skillnad. Därför vågade jag inte heller tömköra så länge första gången, hade inte orkat vara koncentrerad så länge till... Men åh va det låter härligt med ordentlig galopp! Vill! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju så himla många grejer att hålla reda på - sig själv till exempel. Ha, ha. Jag tror inte att någon som inte rider förstår det här. Och ja, unnar dig verkligen en ordentlig galopp. Så. Jädra. Härligt.

      Radera