tisdag 20 mars 2018

Löslongering - nu med galopp i flera varv


Nej, inte är det här en bild från löslongeringen. Det är ju en av Töltarens bilder som jag var tvungen att beställa. Hå. Kan inte få nog. Vill ha alla. Kommer att bli fattig, smal (som en följd av att vara fattig) och lycklig.

Ikväll då:

Löslongering i lilla lyxiga hagen. Nu är det ju nästan rutin att gå dit, Juppe trivs, jag trivs. Ridstona har underhållning. Det kan inte bli bättre.

Det märks att Juppe blir lite mer vildhäst i lilla hagen. Han har inte riktigt tid med trick, som att plocka upp saker med munnen. Det är okej.

Vi promenerade ett varv runt hagen, för jag vill att han ska kunna ta det lugn och gå bredvid mig även när det är lite småspännande sådär.

Sedan löslongerades Juppe. Han testade mig (smart pålle), började äta bajs och äta snö och vända rumpan till. Måste jag verkligen jobba?

Jo, det var han tvungen att göra.

Trav går utan problem i båda varven. I dag gick det också riktigt, riktigt bra att ligga och rulla i galopp flera varv runt mig. Så nöjd!

Men - någonstans mitt i det där så ruttnar Juppe på alltihopa. Han har hårda ögon när han kommer in till mig och jag går fram sista biten för att ge en godis. När det är dags att jobba igen så drar han demonstrativt iväg i en tjurrusning.

Jo, lite kul att se. Faktiskt. Njuter av bus. Men - det betyder inte att man inte ska jobba. Juppe fick rusa på tills jag var nöjd och nöjd var jag när galoppen var lugn och fin och han såg ut att njuta mitt i alltihopa.

På väg mot stallet igen och när vi går ut genom grinden är vi vårt vanliga jag. Inga konstigheter.

Kanonpållesötfisprutthäst. Bäst i hela världen.

Och ikväll satt jag ned med vilda Matilda och gjorde upp en skiss till ett träningsupplägg för Juppe. Men det får jag berätta mer om i morron. Nu är jag för trött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar