onsdag 9 mars 2016

Gråben, hjulben och Mackan


Lektion i afton. Både jag och Mackan log under och efter lektionen. Och tantskocken som rider sista lektionen får verkligen valuta för pengarna känns det som. :-)))))

Problem med galoppfattningar? När har vi haft det?

I kväll tog vi dom från stående så att säga, från noll till hundra. Meeeep - meeepppp - och iväg!

Wohoooo!

Orkar inte komma ihåg vad vi gjorde mer än att öva på ridvägar och så det kuligaste av allt. Vi fick låna en lek som Annika brukar köra med barnen:

Varje ekipage får sin egen bana på ridbanan att hålla sig till. Annika står med ryggen mot ekipagen, när hon säger ett så får man börjar ta sig framåt i valfritt tempo. När hon hunnit till fem och säger Röda lyktan vänder nu så får inte en hov röra sig.

Om man inte fått stopp är det bara att börja om från början av sin bana igen (tvärs över långsidans längd är det som gäller).

När vi testat några gånger i tölt så tyckte både Mackan och jag att det var onödigt med tölt eller så. Vi ger järnet - hinner vi över hela banan så vinner vi! Annars så kvittar det.

Ehehehehehehe. Gloppetigloppeti.

Det märks att Mackan är starkare i kroppen. Allt går lättare nu, både volter och spruttelibangbang. Ah. Välbehövligt grundligt rolig kväll. Och bara tre tanter som slogs om ridbanan. Lyx.


Taktiksnack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar