onsdag 18 maj 2016

Tölt in harmony-program - så roligt!


Mackan har ett så underbart vänligt fejs. Jag kan inte låta bli att fläta luggen på gossen när det är dags för lektion, annars ser man bara hans fina kalufs. Visst ser han lite högtidlig ut?

För andra gången körde vi tölt-in-harmony tema på lektionen. Så jädra kul. Och så svårt!

Först uppvärmning på lite olika sätt och vis, en favvis är att dela in en volt i kvartar. Varje kvart är skritt, tölt, skritt osv. Det är jättesvårt att få en fin avslutning på tölten och gå över i en energisk skritt utan att bensinen liksom tar slut.

Små, små gnetiga saker som är roliga att nöta på.

Nästa onsdag ska vi få rida upp programmet för fröken som agerar "domare". Fast vi får inte en bedömning i poäng utan i saker som vi gör bra och andra som vi får träna på.

Programmet börjar med att man töltar in mot till exempel A, hälsar och töltar i arbetstempo i en åtta över hela banan. Vid A gör man en volt och rider tölt i det tempo man önskar. Jag och Mackan gör oss bäst i en ökad tölt. Därefter byter man volt och gör samma sak i samma tempo där. Rackarns.

Byt volt igen och sakta av till skritt vid A, skritta till nästa volt och gör halt vid vad det nu blir för bokstav rätt över medellinjen - alltså motsatt bokstav till A. Håll halten i tre sekunder.

Plättlätt?

Icke.

Och som alltid så rolig och lättsam stämning i gruppen.

Här kan du läsa mer om tölt-in-harmony, som har fått en egen förening för en hästvänligare sport.

Juppe då? Han galopperade lite nonchigt i hagen med Frami. Bara för att. ^ ^ Inte sjutton går det att se att det är en häst med ond bog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar