torsdag 6 november 2014

Överlinje och framåt och ned

Sitter i soffan och oorkar. Blir inget Juppemys idag. Så här började myset igår:




Och så pratar vi inte mer om det. Ikväll regnar det blötsnö också.

Älskar att få lektion varje vecka. Tror Juppe gör det också, han gillar sällskap.

Annica har hunnit vila ut under höstlovet och var riktigt på bettet, mer än vanligt alltså.

Hon har sett hur våra hästar smiiiiiiter ut ur volterna. Och huvuden som Juppes som knäcks av i halsen och böjs i en behagligt vacker krulledutt. Bakom krulledutten finns en hängmatta till rygg och en häst som bestämmer själv.

Därför ska vi jobba för att komma åt det där med överlinjen, vi ska få hästar som söker sig framåt och nedåt och jobbar rätt med ryggmusklerna. Som suger på betten och finns mellan våra hjälper. Vi fick till och med ett snabbtest för att se om pålle fattat det hele: överstrykning.

För att jobba åt det håll vi vill fick vi rida på mellanstora volter. Här gällde det att hålla tungan rätt i mun och verkligen hänga med när Juppe krullade upp sig, ge mer tygel, driva framåt, korta lite, krull igen och så vidare och så vidare.

På något underligt sätt seglade vi iväg från volten ibland och tjong! Där for en hand ut för ett ledande tygeltag. Annica vill att vi gör halvhalt, släpper fram och poff på med skänkel istället för att hålla oss på volten. Ständigt dessa händer som vill leva sitt eget liv.

Det kanske låter träligt men vi hade fantastiskt kul! Jädrar så svårt!

Juppe var duktig, han sög och smaskade på bettet till slut och höll sig på volten när jag gjorde en överstrykning som varade tre, fyra steg. Känns fint!

Ska bli kul att nöta in det här.

Överlinje? Här kan du läsa, och här och här.

Oj, här skulle jag ha petat in ordet lösgjord också. Mycket att tugga på.


2 kommentarer:

  1. Aha, som om jag själv hade skrivit!! Älskar jobb, hatar krulledutter som luras. Och den där överlinjen!! Hoppas man får se en snygg sån snart, är riktigt trött på hängmattan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst älskar vi jobb! Och mera jobb! Men vilken tid det kommer att ta att få till det i ett mer konstant tillstånd. Var överlycklig över de 15 sekunder vi fick av total balans och full uppmärksamhet på varandra. Tänk när det går att få till, säg, en halvtimme? Undrar när det kan bli?

      Radera