onsdag 19 november 2014

Oorkar och drömmer om sadlarNäej. Att skutta iväg på lektion 19.30 går inte. Jag stannar hemma och snyter mig istället.

Snyter mig och slösurfar. Drömmer om sadlar.

Min bomlösa sadel funkar fint, det är inte det. Det här är bara fönstershoppande på hög nivå.

Vad sägs om den här i dressyrmodell? Underbar färg, den skulle se fin ut på Juppe.En Butet, franskt hantverk. En sadel där man kan bestämma precis vilka mått man vill ha. Kostar bara 36 500 hos Agersta. 

När Juppe musklat sig mer och jag törs köpa en sadel med bom som kanske passar honom ett par år skulle jag verkligen vilja ha en brun sadel. Jag vet, jag vet. Men nu blir lilla Juppe nervös om han inte matchar sin sadel, så är det bara.

Eller en Maxiflex? För 12 600.
Eller en maxflex fina kanske? Kostar 12 900 på Hästaffären.
Eller Eques sella soft i brunt?
Suck, ja. Alla dessa spörsmål.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  jag har följt dig en tid :) . Tänkte kolla med dig om sadlar, jag letar nu en bomlös sadel o det känns som du testat flera o kanske kan berätta fördelar nackdelar du känt med dessa olika.
  Tönn Gel
  Taur Gaiter
  Heba

  Vilken föredrar du o varför :P . Tack på förhand! Mvh Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag och Juppe har en Tönn Gel. Jag köpte den som en första billig sadel, en sadel som skulle kunna hänga med Juppe när han musklade sig. Han var ju bara sex år när jag köpte honom. Fördelar: mycket mjukt och skönt säte. Billig. Man behöver inte vara rädd om sadeln på överdrivet vis. Nackdelar: Om man som jag är svankryggig och har ganska smalt bäcken får man dåligt stöd fram i sadeln. Jag letar faktiskt efter en bomsadel som kan hjälpa mig med en bättre sits. Men - jag kommer inte att sälja min bomlösa. Den ska jag alltid ha som ombytessadel. Och jag har inte bråttom. En Taur Gaiter har jag lånat en gång, mycket lik Tönnen tycke jag. Heba tror jag inte att jag testat. Tror de bomlösa är tämligen lika varandra. Att tänka på också: i en bomlös är det lätt att sätet blir mycket brett, bra att tänka på om man till exempel har ont i höfterna.

   Radera