fredag 30 maj 2014

Backa uppför backe

Det fanns sådär med ork idag. Men - det fanns nog för lite markarbete. Juppe är kul. Han vill väl, det märks.

Vi värmde upp på ridbanan med att skritta på tygel, lite stanna, lite volter.

Sedan flyttade vi på oss när ridbanan skulle sladdas. Tänkte att det bara är bra att försöka få Juppes uppmärksamhet när det är full rulle i närheten. I början gick det sådär, sedan gick det bra.

Juppe vill inte springa bredvid mig, varför vet jag inte. När jag tar sats och joggar hamnar han på efterkälken och vill inte trava med. Det blir ett evigt tjatande och smackande. Trots? Eller bara undran över vad jag håller på med?

Backa är han i alla fall kung på. Så vi gjorde det uppför backen till stallplanen, den är ganska brant. Första gången gick det med tvekan. Andra gången när Juppe fattade att det inte väntade hästätande postlådor på krönet gick det med fart och energi. Godis och applåder!

Och idag fick jag äntligen iväg mejlet till Horze kundtjänst som handlar om det fina äppelgröna regntäcket som höll i tre timmar. Jag fattar att ett täcke inte kan hålla för bitglada kompisar, men jag tycker inte att ALLA fästpunkter till maggjordar och andra remmar ska lossna. Nu ska det bli spännande att se vad de svarar.

PS! Berätta inte för Juppe att byns samlade hästätande postlådor väntar på krönet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar