torsdag 30 maj 2019

Chockar mig själv: slutar med gruppridlektioner


Jag och Juppe flyttade till Bäjeby gård för möjligheten till ett större socialt stalliv - och för att vi vill kunna ta lektioner varje vecka.

Lektionerna har varit det jag läääängtat till. Annica hittar alltid på något nytt bus och ger oss massor av saker att tänka på, saker som man kan fortsätta jobba med på egen hand.

Juppe gillar när det är mycket kompisar på ridbanan, så det har varit ett kul event för honom också.

Och så upptäckte jag för några månader sedan att jag . . . inte var nöjd.

Jag satt på lektionerna och blev trumpen för att jag ville få chansen att jobba mer med det jag och Juppe skulle behöva fila på. Alltid var det någon kompis i vägen.

Det var det värsta, sa jag till mig själv.

Annica kommer förstås inte att slippa mig och Juppe och vår bitvis muttriga dialog, nu ska jag satsa på att boka in oss på privatlektioner istället. Kanske finns det någon stallis som vill ta kompislektioner också. 

Testar det helt enkelt.

Känner jag mig själv rätt så är den modellen inte heller för evigt.

Hur ofta rider ni lektion? Hur tänker du kring det?

3 kommentarer:

 1. Jag rider lektioner så ofta jag kan, gillar att jobba skiten ur mig helt enkelt!! Rider för IA Lindholm mins 2 ggr/månad, nån gång i månaden för Lovisa Enblom + att jag har en specialare som hjälper mig här hemma på gården med bl.a markarbete och lite annat! Så hinner knappt rida själv,haha. Du kommer att tjäna på att rida privatlektioner, ger så otroligt mycket mer! Träffade din ridlärare häromdan, var på Bäjeby ( fast jag visste inte att det var dit jag skulle :D hette ju Sparrsäter...) medmin kompis som letar häst!! Vilket otroligt fint ställe!!! Och Annika var hur trevlig som helst!
  Kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näääääääjjjjj, var du på Bäjeby! Utan att träffa mig! Ja, visst är det fint. Allt som man bestämmer sig för känns ju skönt/bra. Det känns spännande att ha nytt fokus på lektionsbiten, jag vill också ta många lektioner. Jag har ju två gurusar som jag vill rida för, Annica och Karin Wåhlin som är fd straightness instruktör.

   Radera
  2. Och säkert behöver jag rida för någon ytterligare. Hmmmm.

   Radera