måndag 19 oktober 2015

Noll kronor igen från Agria

Hej

Du får ersättning med 0 kronor från Jupiter Från Ådalen´s försäkring. Du hittar mer information i bifogad pdf eller på Mina sidorhttps://kund.agria.se

Med vänliga hälsningar
Agria Djurförsäkring


Måste ju säga att det är väldigt svårt att få någon som helst överblick över en hästförsäkring som kund.
Vad sjutton är det som ersätts? Och varför betala 1 728 kronor i fast självrisk. När det i nästa mening i brevet från Agria står:

Självriskperiod

Den fasta självrisken dras bara en gång under 125 dagars självriskperiod. Om du har fler kvitton, 

före eller efter det här besöket/besöken hjälper vi dig


oss. Adressen hittar du längst ned på första sidan.


Nåja. Skickar väl in fakturan som kom nu för återbesök så får vi se hur det går med den. Räknar med noll kronor igen på något sätt och vis. Fast jag inte förstår varför.

Staketskadan är något annat än bogskadan, det fattar jag. Men varför det då ska dras självrisk igen fattar jag inte. Eller om karensen har trätt in. Och varför ska det vara karens på skador? Det är väl inte helt ovanligt att en skadad häst gör illa sig igen. Är det inte bättre att enbart reglera det med att tak för ersättningen?

Ja. Ja.

Ser fram mot en månad utan veterinärräkningar, och för all del besök hos veterinären. Lite lugn och ro helt enkelt.

En fin kväll på ovalen fick vi i alla fall, även om det är lite träligt att lunka runt, runt i en halvtimme. Å andra sidan njuter vi av att FÅ lunka runt, runt en halvtimme. Så det så. Sällis fick vi också av Hulda.

6 kommentarer:

 1. Visst är det konstigt med försäkringar??!! Varför kan de inte bara göra det lite enklare? Och varför finns det inte en försäkring som drar självrisken EN gång och sen bara ersätter?? Jag hörde talas om några som istället för att försäkra sin häst, la undan typ 1000.- i månaden som skulle täcka en eventuell skada framöver...fast är för feg för det! Men ändå!!! Utsugare! (ursäkta utbrottet...:( )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore en lättnad bara att förstå hur försäkringen funkar. Och ja, jag har också hört om folk som sparar till en buffert istället. Det tror jag är en jättebra modell - om man inte råkar ut för en häst som måste opereras för kolik eller liknande. Utbrottet är förståeligt, tycker det känns jädrigt underligt själv minst sagt.

   Radera
 2. Har valt att inte ha hästarna försäkrade de senaste tio åren. Efter att vi räknad igenom olika tänkbara olycksfall så insåg vi att det får hända ganska mycket och vi har tjänat in veterinärräkningen flera gånger om. Även om våra hästar inte är försäkrade så får de ju ändå veterinärvård när de behöver det -ett argument som brukar lyftas när man tar upp frågan försäkring eller ej...
  /Christina, Grannäs islandshästar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Och ja, jag måste säga att hittills är jag kanske inte superimponerad av vad jag fått ut i försäkringspengar. Och då har ju ändå Juppe sövts och opererats två gånger. När vi väl är igenom det här så är det nog en sak jag ska fundera över, att spara till en hästolycksfallsbuffert istället.

   Radera
 3. Du "måste" sätta dig in i din försäkring så du inte fortsätter att vara så besviken om och om igen. Du måste ha hamnat i en ny självriskperiod dvs hans första skadedag har passerat 125 dygn. För det är bara en självrisk oavsett skada, men efter 125 dygn blir det en ny självrisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde nog ta ett ryck och läsa igenom villkoren igen, men samtidigt kommer man ju till en punkt när man verkligen kräks på allt vad skador, veterinärbesök och försäkringar heter. Jag har nog nått dit. Nu surfar jag bara med och betalar snällt det som ska betalas.

   Radera