torsdag 16 oktober 2014

Köp häst och väx som människa

Jag är nog rätt tuff ändå, trots allt.

1. Jag har tävlat. Jag som aldrig trodde att jag skulle tävla i något what so ever har tävlat med Juppe, precis som jag lovade mig själv att jag skulle våga under det här året. Och vill göra om det.
2. I morgon ska jag köra hästsläp. Okej, okej, jag fattar att ni som gör båda sakerna utan att blinka eller ens tänka efter tycker jag är fnoskig. Men för mig är det stort.

Jag har tagit min man som gisslan. Han tittar oroligt på mig och upprepar gång på gång, jag kan köra med släp. Det här behöver du inte klara själv, vi turas om.

Och det är ju skönt att han säger så. Fast i mitt huvud är det nog ändå så att det är jag som vill köra transporten, våga göra det. Livet blir ju så mycket friare om man lätt som en plätt kan stoppa in pållen i en transport och åka dit man vill.

Funderar allvarligt på att bygga på körkortet också. Tycker nämligen om konceptet med lektioner och ett prov efteråt. Då vet jag ju att jag är bra på att köra med släp. Men - det hinner jag ju inte tills i morgon.

Allt hö är packat och står i hyrtransporten (ah, Bäjeby gård is the place, transport för en hundring dagen för oss bäjebyare), pållen blev klippt idag av mig alldeles ensam. Det blev lite taggigt och ojämt men det var svårt med välvillig och nyfiken häst som krummade ihop sig för att se vad jag gjorde på bogen. Svårt att släta ut skinnet då. Sadel, hjälm, träns, spö packat i bilen. Det viktigaste.

Och igår fick vi busa på lektionen. 0=halt, 1=skritt, 2=trav och 3=tölt. Tanter och hästar i livlig kompott, alla tyckte det var lika kul. Smart sätt att få både alerta tanter och uppmärksamma hästar. :-)


2 kommentarer:

  1. Kan varmt rekommendera att ta BE-kort! Kände mig, precis som du, osäker när jag körde släp men sedan jag har tagit kortet så vet jag vad jag behöver kunna och jag vet att jag kan det! Blir jag osäker plockar jag bara fram mitt lilla rosa körkort och får det bekräftat. Man vill ju inte riskera något när man kör omkring med det finaste man har! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det ska jag faktiskt göra. Också en frihet i sig att kunna köra tyngre släp om det behövs tänker jag. :-)

      Radera