fredag 27 juni 2014

Semester - men inte för Juppe!

TJOHOOOOOOOOOOOOOO!

Min första-dagen-på-semester planering håller. Helt otroligt. Juppe och jag har dundrat fram längs vårt favoritdike. Nu är gräset så högt där att det når en bit förbi Juppes mage. Det är skitbra.

På något underligt sätt så jobbar Juppe som en liten maskin i det där gräset utan att jag behöver slita speciellt mycket. Han lyfter på benen och tjoffar på, det känns så bra.

Vi körde mycket galopp, och mitt i en raka så sa jag: kom igen Juppe. Nu ökar vi...

Och tjong - åker öronen framåt och Juppe slänger i turbon. Det är säkert vad vissa skulle kalla flängridning, men det är så jädra kul.

Efter 20 minuter hopade sig mörka moln över oss och vi gick tillbaks till ridbanan. Här hände undret. Juppe flöt på i en helt underbar tölt i vårt kämpiga varv OCH jag hörde takten, tjoffe-tjoffe-tjoffe. En halvtimme blev det allt som allt.

Vi flinade lyckligt åt varandra i stallet. Juppe fick på sig sitt nya äppelgröna sommarregntäcke - för vid det här laget öste regnet ned.

Så nu mumsar gossen gräs med kompisen i hagen och jag sitter med ett glas rosé i handen och lyssnar på när mannen står i köket och gör soppa på lammbitar och grönsaker. Life is good för dom goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar