lördag 2 januari 2016

Ett slags nyårslöften + Juppe ger lektioner

Alla skötplatser upptagna i dag.
Det är kul att det ofta är fullt ös i stallet.
Det gillar både Juppe och jag.


Kompisarna i stallet berättade att Juppe inspirerat grabbarna i flocken att ta efter hans beteende. Så fort någon kommer till hagen så kör Juppe en kattstretch - är det jag som ska jobba? Nähej. Suck.

Nu har Safir, flockledaren och flera andra börjat med samma övning. Bakbenen sträckta och uuuuuttt med frambenen och ned med mulen och strrrrrräck!

Jag tar det som ett tecken på att Juppe känner sig bättre nu (jag tar i och för sig allt som ett tecken på att Juppe känner sig bättre) att han vill sträcka på sig.

Jag brukar aldrig ge några nyårslöften, men i år är det ett undantagsår. 2015 var ett kämpigt år på många sätt, inte bara för att Juppe varit halt sedan april. Då blir det lätt att man sätter sig själv på undantag, mig och mina behov och önskemål sist. Om jag orkar.

Japp. Så:

Ja, jag ska rida Mackan en gång i veckan och göra det så bra jag bara kan. Jag ska försöka komma underfund med hur vi kan klicka bäst och när våren kommer ska Mackan respektera mig mer och vi ska ha börjat nosa på en mer samlad galopp.

Eftersom jag får rida Mackan gratis ska jag kosta på oss kurser och lektioner istället som gagnar oss båda, och i slutänden Juppe om det blir så fint att jag kan börja rida honom igen.

Min stackars kropp är stel som en planka och sönderstressad. En dag i veckan ska jag yoga loss den på sant Juppemanér. Inget fusk. En pass i veckan ska det bli. Det ska min friskvårdspeng från jobbet gå till, så jag har inga undanflykter.

Jag som är ett kakmonster och en godisråtta ska försöka låta bli att nappa på alla erbjudanden om godsaker. Försöka. Inte avstå helt. Men försöka.


- Godsaker ja, sa Juppe bittert.
Mmmmm, så mycket gott kompisarna lämnat åt mig av lunchen. 


Men du åt ju nyss i stallet?
Och Very Important Hästspecialmumsfodret fick du också.

- Du glömde det, sa Juppe.
- Min mage är helt tom. Men det är ingen fara, jag är nöjd med lite. Jättelite, som du ser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar