lördag 21 april 2018

Juppe-tv: Vi övar på flaggloppI dag var en markarbetsdag. Fast jag var pollenbollströttochslutirutan. Det fick bli en barbackastund på ridbanan. Vi högg med oss en av Lisbeths superbra betonghinkar/stöd och en näve flaggor.

Det blåste rejält i dag. Solen sken och jo, all karma var med oss. Vi hade kul båda två. Juppe greppade väldigt snabbt att jag ville ha med mig den där lilla flaggan.

Jag tänkte inte ens tanken att han kanske skulle bli rädd när jag red med den. Såg en lite förvånad och misstänksam min första vändan, sedan var det lugnt.

Klart en Juppe får godis då. Klart han blir jätteivrig. Klart vi välte både hink och de tre sockerbitar jag pallrat upp på varandra som hinkhållare. He, he.

Det bidde ett litet skutt men inget mer.

Sånt här trivs vi med. Vi vet att vi är bra. Nu ska vi bara öva in precision också. Och ja, jag kände på hela Juppe att han egentligen ville ha en ko att valla. Eller en gris. Eller en älg.

Snacka om att både halvhalter och halter måste sitta när den förgrömskade flaggan skulle ned i ett pyttelitet hål. I ett riktigt flagglopp har man tydligen sand i en hink och lite större yta att träffa då.Hittade reglerna för ett riktigt flagglopp också, det här gällde under lag-SM 2017 så det borde väl gälla även nu?

5. Flagglopp
5.1Banan
Flagglopp skall ridas på rakbana som är minst 200 meter lång.

Start och mål skall vara tydligt markerade. Avståndet mellan start och mål skall vara 200 meter.
Tidtagningen sker manuellt eller elektroniskt (för mer information om tidtagning finns i FIPO under tidtagning passgrenar).

Stationerna skall sitta med 40 meters mellanrum där första stationen är placerad 40 meter från startlinjen, den andra stationen på 80 meter, den tredje på 120 meter och den fjärde på 160 meter.

Flaggor skall sitta i första respektive tredje stationen vid start och sättas ner i andra respektive fjärde stationen under loppet.

Missar man en flagga helt räknas ingen tid för loppet. Sätter man i en flagga som ramlar ur innan ekipaget gått i mål räknas 7 sekunders strafftid för varje flagga som faller ur hinken.

Flaggorna ska sitta i hinkar på t.ex. tunnor, spån/torvbalar eller liknande. Hinkarna som flaggorna sitter i ska vara till hälften fyllda av sand som är porös och lätt att sätta ner flaggan i så att det står kvar samt är lätt att få upp.

Ekipaget ska ges möjlighet att rida igenom banan minst en gång före start för att visa hästen banan. De ska dock inte röra stationerna om inte tävlingsledningen uttryckligen tillåter detta.

5.2Poäng
Varje ekipage rider två löp. Poäng skall räknas ut genom formeln (50,00-t)/3,4 T= tiden för ekipagets snabbaste löp uttryckt med två decimaler.

Poängen kan inte bli högre än 10.0 eller lägre än 0,0. Poängen avrundas så som det beskrivs i R&R. För att uppnå 10.0 poäng krävs en tid på 16,00 sekunder eller snabbare.

2 kommentarer:

 1. Skönt att det går bra, trotts att några hinkar hivades ned hehe! :D

  Sv; haha, ja jag kan tänka mig att vaser med ansikten på är oerhört roligt med lite hår på! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan så jag får fixa ett fönster med vaserna o krukorna i, de har fått vila lite i en låda ett tag. Jag tröttnar så fort på grejer.

   Radera