fredag 28 juli 2017

Hatar blessyrer, blir nervös av blessyrer

Älskade, världsbästa Juppe.

Det förbannade såret på bakbenet var lite svullet och vätskade lite i dag. Jag försökte tvätta vid skötselplatsen vid bilen, men det var stört omöjligt att få lugn och ro med två miljoner flugor runtomkring.

Plåstersprej på efter tvättförsök och så gick vi mot stallet istället.

Juppe knallade på i powerwalktempo bredvid cykeln, visade inte på minsta sätt att det var jobbigt med bakbenet. När vi gått halvvägs började han gäspa så att huvudet höll på att trilla av.

Stackars Juppesnupp har nog gått och spänt sig under dagen ändå, när kroppen mjukades upp släppte alla spänningar och gäspningarna kom.

Så kan det bli under en straightnesslektion också.

Tvätt och bandage har vi superrutin på. Försökte ringa distriktarn för att få råd, men inget svar där på två påringningar. Såg att någon ringt upp sedan. Ska ringa Agrias jourvet i morron istället efter kontroll av Juppe, det är så lätt att glömma att det faktiskt ingår i försäkringspaketet att en kan ringa för att få råd.

Nu syns det att såret är ett hack rakt in i benet, med motsvarande rispa på andra bakbenet. Som om han suttit fast? (Igen?) Absolut inte så djupt dock.

Juppe gick som en racermaskin mot stallet för att han vet att han både får beta och äta hö. Och nästan lika villigt mot sommarhagen, klart det blir belöning i den änden av promenaden också.

Och så upptäckte jag ett nytt toaställe i hagen. Upp i ett stenröse, jag tror att killarna börjar bli sparsamma med stråna i hagen. :-) Det gäller att lägga högarna på stategiska ställen.

Blessyr? Jodå, franskt låneord, precis som bandage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar