lördag 17 juni 2017

Puta med rumpan i en sluta

4 oktober 2016:

Yep, jag och Juppe tog på snabelutrustning i dag (kapson). Juppe blir inte glad av att ha ett snöre hängande på mulen. Han gillar det inte. Det gjorde han inte i dag heller.
Huldas matte hjälpte oss att få till det där med en sluta i alla fall åt ena hållet. Förra gången när jag försökte själv blev jag så desperat att jag ställde mig mellan Juppe och staketet och helt enkelt knuffade ut hans rumpa.
Icke snyggt och inte effektivt.
Juppe lärde sig inte ett skvatt.
I dag mjukade jag och Juppe upp oss på Bäjebys stora parkering. När det var dags för sluta så ställde Huldas matte Juppe mot Bäjebyarnas häck (nej, inte deras rumpor på rad utan privata tomtens avgränsning i form av växter).
Jag var för mesig när jag petade på Juppes rumpsida mot häcken, han fattade inget. Huldas matte tog över och var mer bestämd och efter ett par försök så flyttade faktiskt Juppe ut sin rumpa. Frambenen stod still.
Hurra!
Han är världens smartaste och sötaste häst. Vi fick till det tre gånger åt det hållet, och en halv gång åt andra hållet.
Jättebra!
Och jag är så impad av tjejerna som driver bloggen Elfstrands att jag bäddar in deras youtubeklipp om skolorna öppna och sluta här. Följ dem om du vill veta mer om häst och gymnastiserande övningar för häst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar