lördag 24 juni 2017

High hov

3 november 2016:

I går tog Juppe och jag ett pass på ovalen. Det kändes som att sitta på en jetmotor som varvar upp.
Sådär kul om jag ska vara ärlig. Men, efter mycket jobb med att stanna snabbt när jag bad om det och sätta igång snabbt (INGA PROBLEM!) så var grabben lite mer med mig.
Vi töltade lite, tror jag. Tänk att jag inte kan känna sådana saker när jag sitter på Juppe. På Mackan är det inga problem, då rider jag bara.
När vi slutade var båda nöjda.
img_2076
img_2074
img_2073
img_2068
img_2065
Juppe tycker det är kul att ta horsies. Helst vill han äta upp mobilen. Men stå ensam i ett hörn och posera framför en läbbig dörr ville han inte.
img_2060
Han är så kul min kompis. Jag tycker också att det är roande att han visar så tydligt vad han gillar och inte gillar.
I kväll körde vi ett pass på ridbanan.
Vi övar och övar på att Juppe ska lyssna på vad jag vill och inte improvisera. Nu gör han någon slags balettvändning istället för sluta när jag går framför.
Han blev sur och tvär när jag puttade in hans rumpa på banan igen. Vi övade på att ta ett steg i taget och att han inte skulle göra något annat än just det. Ta ett steg mot mig som stod vänd mot honom på banan.
När vi klarade det bad jag om rumpa ut. Klart jag fick – åt båda hållen.
Juppe är så glimrande klok och vacker.
Han lyfte också sin apportpryl med munnen och puttade bollen med mulen hur lätt som helst. Nu är nästa steg att han ska släppa apportprylen i min hand.
Han hade inte riktigt hundra tålamod i kväll. Men jag vet också att allt som han får sova på funkar bättre nästa gång vi provar på det. Mr Maräng.
Vad var det som var High hov då?
Två nya presenter till Juppe, två massageborstar i gummi från Horze. En stor och en liten. Båda var perfekta för mina händer i storlek 12-årigt barn.
dsc_0076
dsc_0077
dsc_0078
Lilla.
Och stora:
dsc_0080
Juppe gillade. Lagom hårda piggar och skönt grepp för mig. Han körde ut rumpan lite extra när jag gnuggade där. Då är det godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar