måndag 29 februari 2016

Juppe verkar inte ha ont längre

I dag var Juppe en lyxjuppe. Equiterapeuten Lena Rosqvist kom på eftermiddagen och gick igenom Juppe.

Jag var fast på jobbet, så Annika hjälpte till. Så skönt att ha möjlighet att be om hjälp.

Lena kom mycket väl ihåg Juppe, det var ju hon som upptäckte att han var halt. Kändes bra att hon visste hur han var när han var som värst, som nyskadad.

Jag fick en genomgång på telefon efter behandlingen, och Annika har fått instruktioner på hur Juppe ska masseras av mig.

Nu var halsen mjuk och fin, och bogen vaktade visserligen Juppe men han verkar inte ha ont. Han har tappat nästan alla muskler på vänstersidan av bogen, så han väljer att inte använda de musklerna helt enkelt. Högersidan var också muskelfattig.

Ingen överraskning för mig.

Över manken hade han lite låsningar.

Orkade inte åka ut till stallet för att hämta Lenas noggranna behandlingsbeskrivning, men känner mig glad och nöjd trots allt.

Kanske ska Juppe börja ha lite vikter på framtassarna föreslog Lena. Givetvis efter samråd med veterinär.

Skönt. Nu ska Lena gå över Juppe en gång till om drygt en vecka, sedan måste jag baske mig ringa det där samtalet och beställa veterinärtid. Det är märkvärdigt trögt att göra.

4 kommentarer:

 1. Hoppas det fixar sig för er nu <3

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående!! Hugis skyddade sin bog länge, länge, kan tro fortfarande ibland att han gör det, när jag rider. I hagen ser man dock när det ska busas att då kvittar det vilken sida som ska till :s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Känner mig i alla fall lugnare och mindre överbeskyddande. :-) Nu kanske vi törs satsa på att bygga lite muskler vad det lider. ^^

   Radera