tisdag 26 maj 2015

"Vi har gjort fel"

Halleluja!
Du tittar nu på en försäkrad häst! Till skillnad från när jag skrev det här.

Usch vilket nervskrynklande elände det har varit. Och alldeles frånsett att jag är en idiot så har det ju ordnat upp sig på bästa möjliga sätt.

Korta varianten: Juppes försäkring kickade aldrig igång när jag köpte honom. Agria ska ha skickat två brev för att påminna mig om att skicka in veterinärintyg. Brev jag aldrig sett.

Varför är jag idiot? Jag borde ha sett att Agria inte började dra pengar från mitt konto, och jag borde ha efterlyst ett försäkringsbrev.

Efter att ha ringt kundcenter på Agria och blivit bemött på ett sällsynt snorkigt sätt ringde jag Agrias sverigechef för hästförsäkringar.

Trevlighet 1: hans mobilnummer står på Agrias hemsida. Ett litet wow i sig.

Trevlighet 2: karln lyssnade. Han lyssnade på allvar. Jag fick skicka alla handlingar kring Juppe direkt till honom. Han fixade en handläggare åt mig, och det tog ett par dagar för denna också trevliga handläggare att kontakta mig.

Trevlighet 3: handläggaren kunde lägga de magiska orden i sin mun - vi har gjort fel. Det är stort.

Summa sumarum: Jag har Juppe försäkrad från när jag köpte honom. Första veterinärbesiktningen gäller. Jag behöver inte lägga pengar på att göra en ny besiktning.

Agria får inte ta ut premier för hur långt som helst tillbaks. Jag betalar Juppes försäkring från 1 januari och framåt.

Det blir en peng, men vad gör det när guldklimpen har sin försäkring. Jag är så nöjd, så nöjd.

Försäkringen kickar in lite grand tror jag vid Juppes hälta. Självrisken är ganska hög, men några tusingar bör Agria betala för veterinärvård. Boxkostnader och sånt står jag för tydligen. Gör inget. Juppe är försäkrad.

Varför det är så viktigt för mig? Jag har högsta veterinärkostnadsförsäkringen, det känns tryggt om Juppe till exempel skulle behöva opereras någon gång. Då behöver jag inte fatta otäcka beslut baserade på ekonomi.

Vi firade med att byta ovalen mot ridbanan, där Annica ställt fram lite koner och annat att spankulera runt. Lite omväxling för en sjukling.

Och här är en kille som inte bryr sig alls. Juppe har lite utsikt mot honom från sin box:
2 kommentarer: