lördag 18 april 2015

Gräsyoga och att gråta en skvätt

En av alla lugna typer i stallet.


Fick samla ihop mig rejält innan jag åkte till stallet i dag. Jag är så in i bängen ledsen för att Juppe är halt, och orolig förstås. Skrämde slag på mannen genom att börja böla när han frågade hur det är med Juppe lite mer i detalj sådär.

Trodde jag hade koll på mig när jag åkte till stallet. Men så dök två snälla stallkompisar upp och frågade de också. Då var det klippt. Då började tårarna rinna igen.

Jösses.

Juppe var nervig som vanligt och skvätte för både det ena och det andra när vi stod ute för genomborstning. Sedan gick vi ut på promenad. Tänkte att lite lydnadsträning kombinerat med gräsätning passar oss båda bra.


 Inte lätt att bejaka sina franska nerver i den här positionen.


Juppe blir väldans ivrig när vi ska promenera, han har listat ut att det ofta betyder käk.

Men - jag vill bestämma om det ska ätas eller inte. Det gick fint i dag, praktiserade att imitera irriterad svans med grimskaftet. Så fort Juppe kom förbi mig med huvudet kom det en grimskaftspropeller.

Det blev lugnt och skönt väldigt snabbt. Och så tog vi täta ätpauser förstås.


Tittade på varenda steg Juppe tog, orolig för att det skulle göra ont på honom.
Men jag kunde inte märka något. 
Jag hade fel om vad som är Juppes favvis. Det är ju tussilago som är godaste vårblomman.


Däremot märkte jag att Juppes halsmuskel var spänd åt båda hållen, och musklerna i bogen också. Vi gjorde lite pussa stigbygel och hämta godis mellan benen innan det var dags att gå till hagen. Det gick fint alltihop.

6 kommentarer:

 1. Tur Juppe har en bra matte som tar hand om honom när han är halt! Och visst är det hopplöst tragiskt med hälta, men det går över!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hm, det är nog inte bara Juppe som har franska nerver . . . Och mitt förnuftigare jag fattar att det nog kommer att gå över. :-)

   Radera
 2. Fina Bettina! Självklart var det inte meningen att klanka ner på dig, ställa diagnos på din häst (vilket jag INTE anser att jag gjort) eller göra dig jätteledsen!
  I princip ALLA hästar blir halta någon gång och det vi kan göra är så klart att ta hand om dom på bästa vis!
  En inflammation i en led på en häst ligger kvar latent och går upp och ner i intensitet, men läker helt gör den inte utan behandling för att hästen inte kan låta ett ben vila helt och hållet, vilket vi människor kan göra om vi får skador och inflammationer.
  Jag beklagar verkligen om det är jag som fått dig att bli jätteledsen och självfallet vill du (som alla hästägare) din hästs bästa, det betvivlar jag inte. Verkligen inte!
  Juppe kommer bli bra!
  Men min uppfattning står dock fast - en häst som reagerar på böjprov skall besöka veterinär.
  Varma kramar och all omtanke! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin. Jag fattar att du inte vill göra någon ledsen, men inte blev jag glad när du berättade om hästen som blev förlamad i bakbenen efter kiropraktik, till exempel.
   Och inte heller jag ifrågasätter att Juppe ska till veterinär, men ibland är det ju skönt att hålla fast i en "plan". Eller hur? På tisdag har det gått en vecka sedan upptäckt, och då blir det nog fint med klinikbesök.
   Jag är heller inte bara stall-Bettina, det händer massor med oss människor på alla plan. Just nu är det fullt upp för mig på flera håll och kanter. Fattar nog att jag kan framstå som lätt fnoskig och lättstött, men så är det just nu.
   På tal om ngt annat - jag ringde Agria och frågade om jag gjort fel som anlitat ET. De hade inga synpunkter på det alls, de rekommenderar det inte - men det står mig fritt att göra utan att drabbas försäkringsmässigt på något sätt.
   Tack för kramar och omtanke.

   Radera
 3. Klart inflammationer läka ut på hästar såväl som på alla levande organismer, Juppe kommer snart flänga runt som vanligt <3 och vem skulle inte det med en matte som du. Om jag va häst skulle jag defenetivt vilja vara din häst Bettina :)
  Kram från Anna och Ellis

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D Hoppas det! Dig som häst, underbar tanke. Kram!

   Radera