söndag 1 februari 2015

Maffig tölt och snöblaffor

Ack salamanka. Snö är jättejättejätteokej. Men blötsnö och nollgradersslask är sådär.

Juppe och jag fick en fin liten tur med Embla o Co i alla fall. Nya marker, en liten genväg längs åkerkanter till stonas sommarhage och så tölt på bilvägen tillbaks. Rackars så halt det var bitvis. Men där det var okej - wohoooooo, vilken tölt!

Juppe är rolig han böjer ned huvudet ibland, jag vill ju att han ska sänka huvudet och ber om det. Han ser så roligt koncentrerad ut då, med halsen i en böj och ben som går som pistonger.

Vad kan det ha blivit, en halvtimme kanske? Bitvis tungt jobb där snön låg djup.

När pållarna stod och mumsade hördes skrik och gnissel från hagen närmast huset. Ett sto som inte riktigt lärt sig prata flockiska blev tagen i hampan av Soldis. Här står den uppläxade inklämd på ett högst förargligt sätt.
Moahahahaha.


Kusten klar?


Nja. lite otur igen. Inträngd i ett hörn. Lååååångt bort från höhögarna.


Jag ser dig.


Och när jag släppte ut Juppe kom hans hangaround. Jag kan baske mig inte se vem av dom det är.
Klicka upp bilden och spana in frillan. Det är en sötmule i vilket fall.Alltid lite tryggt bakom Juppes rumpa, utom räckhåll från sura tanten.


Och i en annan hage. Två mindre sura tanter. Närmast ett eldupphör tror jag.

4 kommentarer:

 1. Meeen vad är det för trädgårdsuppfödning som inte talar flockspråk? Som tur är brukar de fatta poängen rätt snabbt ändå och rätta sig i ledet, men vissa har svårt för det där. Mina går ihop med ett korsningssto som inte heller har koll på vanligt hästspråk, som tur är har mina lärt sig att tas med henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad pålle har för bakgrund, men hon lär sig, hon lär sig. :-)

   Radera
 2. Haha stackars lilla Glossy fick hon smisk av Sóldis.. det kan hon behöva har jag fått höra, hon är tydligen ganska gåpåig och har inte mycket respekt för vare sig andra hästar eller människor. Det kan nog vara en bra lektion att inte få springa runt som man vill :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajemen. Eller om de smiskade varandra. Tyckte det lugnade ned sig fort ändå, snart pratar hon nog pållespråket och är en i gänget. Hon får ju handfast hjälp. :-)

   Radera