torsdag 26 februari 2015

Hela havet stormar - till häst!

I går kväll var jag för trött för att blogga. Det var fullt ös på lektionen. :-))))))

Vi har fått ett dressyrprogram att plugga in, men det kommer jag knappt ihåg. Roligast var nämligen att leka hela havet stormar till häst. He, he.

Ett gäng tanter och pållar på liten volt runt ridfröken som stod och klappade i händerna. När hon slutade skulle vi snabbt som attan ta oss till en sockerbit och se till att börja rida volt runt den.

Ja, och så togs sockerbit efter sockerbit bort.

Vilka vann?

Har påven en rolig mössa?

Jag och Juppe förstås!

Vi får nästan skämmas. Det är faktiskt otroligt kul att tävla. Jag har till min fasa upptäckt att jag inte har ett dugg av "det är ju bara på lek" i mig. Och Juppe känner av det hela, jag hann bara nudda med skänklarna innan han gjorde en flygande start i galopp för att nå sockerbiten. Då greppar han galoppfattning minsann. Det är min gosse det.

Dressyrprogrammet ska bli skitkul att plugga in det med. Och nyttigt!

Och så kommer vi då till kvällens övningar. Longering. Herregud.

Jag är världens mest otydliga longör. Juppe testar skänkelvikningar, att backa, att skänkelvika i tölt och trav. Snabb trav? Back i 180?

Kort sagt, det är en jävla kamp för att bli försådd och få till en alldeles normal trav på en volt. Eller på fyrkantsspåret för den delen.

Plockade fram hinder för att liva upp oss. Gulp. Tror jag ska fixa en date med Baldur och Co, han löshoppar villigt och glatt tydligen. Tror Juppe kan behöva lite draghjälp. :-)))))
Jag med.4 kommentarer:

 1. Ha,ha vilken buse, bara lägga bommen på tvären!! Kämpa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grabben är en huligan! En väääääldigt bekväm huligan som vet att spara på krafterna. Jag gör av med mer kalorier än vad han gör. Suck. Tror jag måste få hjälp med longeringen av något supertydligt proffs.

   Radera
 2. hahahahah :D klockrent juppe!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har han fin teknik . . . :-)

   Radera