måndag 5 januari 2015

Ellen Ofstad - trevlig horsemanship

Ja, jag är fortfarande lite lätt manisk i mitt hästägande. När jag inte rider eller bara umgås med juppesnupp så blir det lätt att jag knarkar dvd:er om till exempel horsemanship.

Bettinas budord: älska bibliotek! De dvd:er eller böcker som de inte har i utbudet går väldigt lätt att önska som inköp. Oftare än man tror köps önskemålet in.

Västerås stadsbibliotek hade faktiskt Ellen Ofstads dvd Motivera din häst inne. Även om den har några år på nacken så är innehållet evigt.

Jag tycker att Ellen har en mycket trevligare attityd än till exempel gurun och godisvägraren Sven Forsström. Ellen predikar beröm. Se det som är rätt och positivt och förstärk det, Ellen väljer att göra det med beröm OCH godis.

Trevlig människa - hon gör som jag.

Det kanske kokar ned till det, man attraheras av tankesätt som ligger nära ens egen natur och normer.

Tankegångarna och metoderna är mycket snarlika i de dvd:er om motivation och horsemanship som jag tittat på. Här är det härliga hästmänniskor som vill dela med sig av sina kunskaper. Jag suger tacksamt åt mig och tittar på de som kastar i hästarna godbitar OCH vet hur man håller hästen intresserad och alert, och för all del - respektfull.

Och: Ellen bjuder på bloopers:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar