måndag 29 december 2014

Summan av kardemumman

Både Juppe och jag har vilat i dag. Lite tid för eftertanke och muskelvila (nä, kan inte säga att det var så utmattande - mest för huvet).

Plus:
Det gick utmärkt att tävla trots kaosstart och noll uppvärmning. Vi trivs bra med varandra jag och Juppe, det går att hämta igen en synnerligen krattig start.

Jag blev faktiskt inte arg någon gång, inte ens när jag juckat fram och tillbaks med Juppe i släpet vid stallet i en timme. Mer uppgiven, men inte arg. Och han tog det hele med upphöjt lugn. Han är envis som en ÅSNA, men inte elak. Och definitivt inte darrigt skräckslagen.

Eftersom jag tappat bort mitt dyra, fina, fantastiska balansspö så bestämde jag mig för att fixa uppvärmning och tävling utan spö. En grej mindre att tänka på också. Säkert inte optimalt ur "koppla på motorn bak synpunkt", men funkade hyggligt.

Juppe ger verkligen blanka sjutton i om det är 500 andra hästar på banan. Det är inte det minsta stressande.

Minus:
Juppe måste kunna lastas utan problem. Det kan inte vara mitt största huvudbry inför en tävling.

Varför ska jag tappa bort allt i hela världen? Spöet försvann troligen när jag var på kurs nyligen. Och när jag hoppade av Juppe efter tävlingen så försvann en äppelgrön stigbygel med tillhörande stigläder. Det blir dyrt att tävla/gå på kurs om jag ska hålla på så här. Finns det senilsnoddar till stigbyglar?

Inte kul att inte hinna värma upp. Inte kul alls. Tappade känslan av att ha lite kontroll där. Bara tanken på att till exempel hinna få på ett par boots - glöm det. Här är det fint om vi hinner checka av sadel + hjälm + styrenhet. Hann inte värma styreneheten heller, den hade legat i varma bilen men blev väl snabbt kall vid -15. Juppe hoppade jämfota när han fick det i munnen och joxade förvånat runt med det en bra stund.

Har man inget i huvudet får plånboken kvida. Hoppade ut från Glada hästen i Västerås 800 spänn fattigare men två stigläder, två barnstigbyglar i komposit och ett balansspö rikare.

Hoppas fortfarande att gröna stigbygeln kanske hittas på Björsbo. Så länge det finns hopp osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar