onsdag 14 maj 2014

Kondisträning

Kom hem ganska sent idag och tänkte att det bara skulle bli en liten lättare tur med Juppe. Mer för att röra på fläsket, och för att förhindra att det goda gräset sätter sig som kärlekshandtag på den vackra pållen.

Äsch då, det blev en timme i olika tempon och gångarter runt vårt favoritdike. Jag har gett mig #%¤! på att vi ska få till det där med en ren tölt.

Juppe var spänd som en fiol, han hörde läbbiga ljud och såg läbbiga saker överallt. Men - skrockar stolt - vi kunde varva ned och börja jobba efter lite tragglande.

Och nog känns det som att vi är på väg, stallägaren gav det bra tipset att känna åt vilket håll höfterna vickar när jag gnällde över att jag har svårt att höra eller känna om Juppe töltar rent.

Vickar höfterna från sida till sida - passtakt. Och är det åt andra hållet, eller tja, mer liksom uppåt och nedåt - mer okej takt.

Jag lät Juppe tölta med helt lös tygel för jag ville helt enkelt se vad han skulle ta sig till. Han blev förvånad och förbättrade faktiskt takten en bit innan han slog över till trav. Vi började om och nu tuffade gossen på en längre bit. Det märktes att han tyckte att det var roligt.

2 kommentarer:

  1. När jag började rida islandshäst för många år sen red jag hästar med bra takt i tölt för att "få upp känslan". :) var verkligen super bra! blev sedan mycket lättare att känna när takten var mindre bra och när den blev bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kanske borde låna tanthästen Fluga helt enkelt? Det är fler som tipsar om att rida fler hästar för att få upp känslan. Men det är ju Juppe som är kuuuuuul att rida. Får väl offra mig helt enkelt. :-)

      Radera