fredag 25 april 2014

Tappsko igenigenigenigenIAlltså, vad gör jag eller vi för fel. Varför blir det tappskor precis hela tiden?

Nu är det en baksko som rykt. Prydligt och fint och utan någon nagg i hoven. Bah.

Jag märker att Juppe trampar över fint och sisådär, och han håller på att experimentera just nu med sin kropp. Jag har inte krävt att han ska gå i form förut, det gör jag nu. När jag longerade puddingen ikväll så åker huvudet upp och ned som ett periskop.

Trava med nosen precis vid backen, check. Galoppera med nosen precis vid backen, check (hjälp, han kommer att slå en kullerbytta tänkte jag). Hela tiden sträcka och testa.

Ringde the queen of hovisar och pratade in meddelande. Suck. Knappt så jag tordes.

Har ni någon teori om vad det är som kan vara fel?

I stallet pratade vi om att han kanske drar av skorna när han reser sig upp efter sovstunden? Då är det många långa ben i farten.


Och - oupps - jag fick skäll i stallet idag för att jag red Juppe en kvällstur igår. På morgonen hade han fått massage. Inte rida samma dag var budet från gurusarna.

Och plötsligt förvandlades jag från gurusarnas lydiga skolbarn till en mopsig tonåring. Nu har jag i alla fall ägt häst i ett år och långsamt lärt mig lite. Och i mina öron låter det verkligen knasigt att rörelse skulle vara dåligt vare sig för människa eller häst.

I ett första steg mot vuxenvärlden mopsade jag då emot mina gurus. Uff, har jag fel? Ska man inte rida sin häst efter massage?

6 kommentarer:

 1. Jag har hört samma sak, att man inte ska anstränga hästen samma dag/dygnet efter (beroende på när massagen genomförs)....det kanske tål att luskas lite mer i? : )
  kram sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag måste hålla korsförhör med stackars massören nästa gång han kommer. :-)

   Radera
 2. Också hört det men nu rider vi ju inte järnet utan jobbar mer på fritidsnivå...har men en tävlingshäst som tränas hårt skulle inte jag heller rida efter massage.
  kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det kan jag i och för sig förstå. Men jag undrar jag, varken jag eller min häst är elitidrottare. :-)

   Radera
 3. Ett litet tips angående tappsko. Använd Neopren boots på honom så han inte kan trampa av sig skorna. Funkar fint tycker jag. Ha bara koll så de inte skaver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska genast googla på neoprenboots.

   Radera