fredag 19 juli 2013

Tantridläger - dag ett



Oj, oj. Vilken ambitiös och väldigt, väldigt, väldigt rolig dag. Fem tanter i mycket varierande ålder har jobbat med hästar hela dagen idag.

Första passet från marken - mycket bra. Jag har nog aldrig fått så bra kontakt med Juppe. Öppna och sluta har vi lärt oss.



Fluga är en generös tant som också är en obönhörlig och omutbar läromästare. Gör man rätt gör hon rätt. Annars skiter hon i det.



Tydlighet. Jag och Juppe kom en bit på väg, tack vare att de mer erfarna tanterna delade med sig av sina kunskaper.




Så jädra rolig form för ett ridläger, att lära av varandra. Den som behärskar ett eller flera moment delar med sig, och alla kan ju lära något av varandra.

Förmiddag: markarbete. Eftermiddag: ridlektion där varje erfaren tant gav personlig coachning till sin "elev". Allt i bästa Atli Gudmundsson och Anton Páll Nielsen anda. 



Sedan får man glad och nöjd äta gott och dricka vin, köra ett lättpass yoga och veta att i morgon blir också en bra dag. Fylld av nya uppgifter att ta sig an. Tjohoooooooo! :-)

En ungtant ska lära sig att lägga pass på sin underbara häst. Jag ser fram mot att kanske lära mig longera lite utan att det blir tok med mina signaler till Juppe. Och äh, jag behöver jobba på det mesta. Vad som än dyker upp blir kul. Och att kika på de andra är också en bonus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar